Ελένη Τσακάλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Είναι διπλωματούχος καθηγήτρια της αναγνωρισμένης από το κράτος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “ΡΑΛΛΟΥ ΜΑΝΟΥ”, κάτοχος MA Professional Practice Dance Technique Pedagogy και ΜΑ Choreography (Trinity Laban Conservatoir of Music & Dance, UK).

Είναι κάτοχος διπλωμάτων Flamenco, Spanish Dance Society με Honours. Η αγάπη της για τον χορό την ώθησε να δημιουργήσει μια σχολή , που στόχο έχει να προσφέρει μία άρτια διδασκαλία πάνω στην τέχνη καλύπτοντας τόσο την θεωρητική όσο και την τεχνική κατάρτιση των μαθητών της.

Στο κλασικό μπαλέτο έχει διδαχθεί Ρώσικο και Αγγλικό σύστημα. Δάσκαλοι της ήταν οι: Σύνθια Φρυδά, Βάσω Κίκνα, Άννα Πέτροβα, Teresa Brown, Δημήτρης Καμινάρης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Γιάννη Μέτση, Alain Astie, Μπέκυ Μπερτουμή, Daniel Lommel, Έμυ Κορφιά κ.α. Επιπλέον, έχει παρακολούθησει σεμινάριο κλασικού μπαλέτου – ρεπερτορίου και σύγχρονου χορού στην σχολή της Βάρνα στην Βουλγαρία και μαθήματα θεωρίας μπαλέτου με τον Daniel Lommel. Στην διδασκαλία της δίνει έμφαση τόσο στην ουσιαστική κατανόηση της τεχνικής κάθε βήματος όσο και στην χορευτικότητα, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένο αρμονικό αποτέλεσμα.

Στον σύγχρονο χορό έχει διδαχθεί τα συστήματα Limon, Release και Graham. Mαθήτευσε κοντά στους Αλίκη Καζούρη, Ντορίνα Καλεθριανού, Μιχάλη Ναλμπάντη, Βάλια Αλεξανδράτου, Ρούλα Κουτρουμπέλη κ.α. Έχει διδαχθεί χορογραφική σύνθεση από τους Μιχάλη Ναλμπάντη και Χάρη Μανταφούνη και έχει παρακολουθήσει workshops με καθηγητές του Jacob’s Pillow. Η επιμόρφωσή της εμπλουτίζεται με συνεχείς σεμιναριακές σπουδές. Ως χορεύτρια, υπήρξε τακτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού “Παράθυρο” και έχει αρκετές συμμετοχές σε διάφορες ομάδες χορού. Αυτήν την περίοδο βρίσκεται στις διαδικασίες ίδρυσης δικής της ομάδας σύγχρονου χορού.