ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ρεπερτόριο Κλασικού Χορού

Ο κλασικός χορός ή αλλιώς μπαλέτο, είναι μια τέχνη, που συνδυάζει αρκετές τέχνες

Background Image
aq_block_3

Ρεπερτόριο κλασικού χορού

Ο κλασικός χορός ή αλλιώς μπαλέτο, είναι μια τέχνη, που συνδυάζει αρκετές τέχνες όπως χορό, μουσική, υποκριτική, παντομίμα, σκηνογραφία, σχεδιασμό και κατασκευή κοστουμιών.


Τα περισσότερα έργα διηγούνται μια ιστορία, αλλά υπάρχουν κι αυτά που απλώς παρουσιάζουν χορευτική δεξιοτεχνία . Τα διάσημα κλασικά μπαλέτα δημιουργήθηκαν κατά τον 19ο  (πχ. Η Συλφίδα, Η Ζιζέλ, Δον Κιχώτης, Η λίμνη των Κύκνων, Η Ωραία Κοιμωμένη, Ο καρυοθραύστης κα.)  και 20ο αιώνα ( Η ιεροτελεστία της Άνοιξης, Απόλλων Μουσηγέτης, Σταχτοπούτα, Κάρμεν, Ρωμαίος και Ιουλιέτα κα.), αλλά χορεύονται μέχρι και σήμερα στα μεγαλύτερα θέατρα όλου του κόσμου.

Το μάθημα του κλασικού ρεπερτορίου απευθύνεται σε παιδιά άνω των 12 ετών που ήδη ασχολούνται με το κλασικό μπαλέτο και έχουν εκπαιδευτεί στις pointes το λιγότερο 2 έτη. Στο μάθημα επιλέγονται variations (σόλο), pas de deux, pas de trois, pas de quatre  τα οποία παρουσιάζονται στα ανοιχτά μαθήματα και στις παραστάσεις που διοργανώνει η Σχολή. Για το Προεπαγγελματικό τμήμα  το μάθημα είναι ενταγμένο στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά του , καθώς αποτελεί ευκαιρία ανάδειξης των προσόντων και της δουλειάς της μαθήτριας/του μαθητή.