• ΜΑΘΗΜΑΤΑ

    ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

    ΤΕΧΝΙΚΕΣ LIMON & RELEASE

Background Image
aq_block_3

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ LIMON & RELEASE

Ο σύγχρονος χορός αποτέλεσε μία μορφή «επανάστασης» ενάντια στις αυστηρές αρχές της κλασικής φόρμας του μπαλέτου.
Επικεντρώνεται στην προσωπική ερμηνεία του χορευτή και όχι σε βήματα με συγκεκριμένη δομή και τεχνική όπως συμβαίνει στον κλασικό χορό . Απορρίπτονται οι περιορισμοί που επιβάλλονται στο μπαλέτο και ευνοούνται οι  κινήσεις που απορρέουν από τα εσωτερικά του συναισθήματα. Ο σύγχρονος χορός αποδομεί στην αυστηρά δομημένη τεχνική και την στολή και τα παπούτσια του μπαλέτου, γι’ αυτό και οι χορευτές αυτού του είδους εκτελούν κινήσεις με μεγαλύτερη ελευθερία, ρούχα που τους εκφράζουν και χωρίς παπούτσια.

Βασικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου χορού είναι η ελευθερία και η έντονη εκφραστικότητα και η σκόπιμη χρήση της βαρύτητας. Εν αντιθέσει με τους χορευτές του μπαλέτου που προσπαθούν να φαίνονται διαρκώς άνετοι και ελαφριοί πάνω στις μύτες των ποδιών τους (pointes), οι χορευτές του σύγχρονου χρησιμοποιούν το βάρος του σώματός τους για να ενισχύσουν τις κινήσεις τους.

Στην Σχολή μας διδάσκονται τα συστήματα Limon και Release, τα οποία και ζητούνται στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για τις Ανώτερες Σχολές Χορού. Τα παιδικά τμήματα αποτελούν ιδανική προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα Καλλιτεχνικά Σχολεία στην κατεύθυνση του χορού.

Λειτουργούν τα εξής τμήματα:

Σύγχρονος και Δημιουργικός Χορός (6-9 ετών)

Σύγχρονος Χορός και Αυτοσχεδιασμός (10-12 ετών)

Σύγχρονο Εφηβικό ( από 13 ετών)

Σύγχρονο Ενηλίκων